Newsletter
Witamy w naszym sklepie. Podając swój adres e-mail uzyskasz dostęp do oferty rabatowej dedykowanej specjalnie dla Ciebie.

Beta-Skin Natural Active Cream 250 ml - NAC - krem nawilżający

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 107,00 zł 107.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Perfand
Kod produktu: 4103-82268

Opis

Beta-Skin Natural Active Cream 250 ml - NAC - krem nawilżający

Regenerujący krem nawilżający o właściwościach łagodzących dermatozy skóry. Polecany również w przypadku podrażnień po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych

  • Pojemność: 250 ml
  • Obszar działania: twarz, całe ciało
  • Najważniejsze składniki aktywne: beta-glukan, srebro koloidalne, olej kokosowy, estry wyższych kwasów tłuszczowych pozyskane z oleju lnianego
  • Działanie: nawilżanie i natłuszczanie skóry, intensywna regeneracja skóry podrażnionej, niwelowanie świądu, regulacja łojotoku i redukcja rogowacenia
  • Zastosowania: łagodzenie poszczególnych dermatoz skórnych: łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, łojotokowe zapalenie skóry, do pielęgnacji suchej i wrażliwej skóry; do regeneracji skóry po zabiegach kosmetycznych; po oparzeniach słonecznych; po goleniu

Beta-Skin Natural Active Cream NAC to profesjonalny krem polecany w przypadku przebiegu następujących dermatoz:

  • atopowe zapalenie skóry (AZS)
  • łojotokowe zapalenie skóry
  • kontaktowe zapalenie skóry
  • łuszczyca

Natural Active Cream NAC wspomaga leczenie dermatoz oraz niweluje ich objawy:

  • uporczywy świąd,
  • uczucie pieczenia,
  • zaczerwienienie,
  • suchość skóry i
  • nadmierne łuszczenie.

Natural Active Cream

Zawarte w nim składniki regulują wzmożony łojotok i pomagają zmniejszyć zrogowacenia, które objawiają się widocznymi pęknięciami naskórka.

W przypadku atopowego zapalenia skóry (AZS), emolient skutecznie nawilża i natłuszcza skórę, zatrzymując wodę w naskórku. Dodatkowo, Beta-Skin Natural Active Cream NAC charakteryzuje się właściwościami regeneracyjnymi, dzięki którym znajduje zastosowanie w przypadku uszkodzeń skóry spowodowanych nadmierną ekspozycją na promieniowanie UV.

Natural Active Cream NAC znacząco zmniejsza podrażnienia skóry wynikające z zabiegów kosmetycznych. Wycisza, nawilża i regeneruje skórę po:

  • depilacji laserowej
  • depilacji woskiem
  • zabiegach IPL
  • mikrodermabrazji
  • dermabrazji laserowej
  • peelingach chemicznych
  • mezoterapii igłowej i mikroigłowej

Krem Beta-Skin Natural Active Cream NAC nie zawiera silikonów, parabenów.

 

 


 

Efekty stosowania Natural Active Cream potwierdzone klinicznie


 

Wiek: 7 lat, chłopiec
Czas trwania choroby: 2 lata 
Rozpoczęcie kuracji: 22.02.2012 r.
Zakończenie kuracji: 16.05.2012 r.

Łuszczyca zwykła

Przed zastosowaniem:

Na udzie widoczne ostro odgraniczone od skóry zdrowej, plackowate, ciemnoczerwone ognisko łuszczycowe okryte obfitą srebrzystobiałą łuską. Zmianom skórnym towarzyszy uporczywy świąd.

Po zastosowaniu:

Po 2 dniach zdecydowana poprawa stanu miejscowego i ustąpienie świądu. Po 3 miesiącach aplikacji preparatu widoczne zmniejszenie ogniska, brak łusek.

 


 

Wiek: 25 lat, kobieta
Czas trwania kuracji: 7 dni

Czas trwania choroby: 1 rok
Rozpoczęcie kuracji: 26.03.2012 r.
Zakończenie kuracji: 30.04.2012 r.

Wyprysk kontaktowy

Przed zastosowaniem:

Skóra dłoni sucha, naskórek zgrubiały. Na palcach ogniska zapalne, złuszczające z linijnymi pęknięciami. Zmianom chorobowym towarzyszy uporczywy świąd.

Po zastosowaniu:

W ciągu kilku dni ustąpił świąd, pieczenie i ściąganie. Po 3 tygodniach regularnej aplikacji preparatu zmiany ustąpiły zupełnie, pozostawiając skórę zregenerowaną, odżywioną i zdrową.

 


 

Wiek: 45 lat, mężczyzna
Czas trwania choroby: 22 lata
Rozpoczęcie kuracji: 06.09.2012 r.
Zakończenie kuracji: 23.09.2012 r.

Wyprysk hiperkeratotyczny

Przed zastosowaniem:

Na obu piętach objawy nadmiernego rogowacenia z licznymi, bolesnymi, podłużnymi pęknięciami. Zmianom skórnym towarzyszy duża bolesność utrudniająca chodzenie.

Po zastosowaniu:

Znacznie zmniejszone rogowacenie oraz całkowite wygojenie podłużnych pęknięć. Bez dolegliwości bólowych.

 


 

Wiek: 27 lat, kobieta
Czas trwania kuracji: 7 dni
Rozpoczęcie kuracji: 20.04.2018 r.
Zakończenie kuracji: 27.04.2018 r.

 

 



 

LEKSYKON SKŁADNIKÓW AKTYWNYCH w produktach Beta-Skin


 

  • BETA-GLUKAN 

JEST PREKURSOREM SYNTEZY CYTOKIN, STYMULUJE UKŁAD IMMUNOLOGICZNY DO PRAWIDŁOWEGO DZIAŁANIA ORAZ WSPIERA REGENERACJĘ SKÓRY.
Głęboko penetruje naskórek, a na jego powierzchni tworzy rodzaj ochronnego filmu, który zabezpiecza przed utratą wody. Podnosi odporność skóry (indukuje makrofagi i cytokiny zabezpieczając przed infekcjami i podrażnieniami) działa przeciwstarzeniowo. Stymuluje skórę do produkcji kolagenu poprawiając jej jędrność, elastyczność i gęstość. Stanowi naturalną barierę UV.


 

  • SREBRO KOLOIDALNE

TO ŚLADOWY PIERWIASTEK ORGANIZMU. SILNIE AKTYWUJE SYSTEM IMMUNOLOGICZNY DO ZWALCZANIA PATOGENÓW.
Skutecznie niszczy około 650 szkodliwych bakterii, wirusów i grzybów. Wspomaga leczenie podrażnień, zadrapań i otarć. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwzapalnie, przeciwwirusowo i immunostymulująco. Reguluje poziom flory bakteryjnej skóry i działa ściągająco.


 

  • ESTRY WYŻSZYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH

WCHODZĄ W SKŁAD KOMPLEKSU LIPIDÓW NASKÓRKOWYCH I TWORZĄ NATURALNĄ BARIERĘ OCHRONNĄ SKÓRY.
Stanowią ochronę przed szkodliwymi czynnikami egzogennymi tj. detergenty, promieniowanie UV i inne czynniki atmosferyczne. Wspomagają leczenie chorób skóry na skutek zaburzenia metabolizmu ceramidów i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT) w naskórku. Ułatwiają przenikanie do głębszych warstw skóry innych substancji aktywnych zawartych w preparatach. Redukują wydzielane pod wpływem ultrafioletu substancje prozapalne, a jednocześnie indukują procesy naprawcze i łagodzą podrażnienia. Opóźniają procesy starzenia.


 

  • OLEJ KOKOSOWY

DZIĘKI ZAWARTOŚCI KWASU LAURYNOWEGO (KTÓRY STANOWI AŻ 50% JEGO ZAWARTOŚCI) WYKAZUJE SILNE DZIAŁANIE ANTYBAKTERYJNE, ANTYWIRUSOWE I ANTYGRZYBICZNE.
Zabezpiecza skórę przed infekcjami, działa przeciwalergicznie i immunostymulująco. Dezaktywuje tylko szkodliwe wirusy i bakterie. Związek ten znajduje się też w mleku matki, a jego funkcją jest wzmocnienie układu immunologicznego. Zawarte w oleju kokosowym fitosterole mają zdolność stymulowania syntezy kolagenu, ograniczają rozkład elastyny, nawilżają, napinają skórę i niwelują drobne zmarszczki. Działają przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo, przyspieszają regenerację naskórka i łagodzą podrażnienia.


 

  • CYNK

JEST JEDNYM Z NIEZBĘDNYCH MIKROELEMENTÓW.
Dobroczynne właściwości cynku znane były już w starożytnych Chinach, gdzie kobiety nacierały sobie twarze bogatymi w pierwiastek perłami, aby nadać skórze zdrowy wygląd. Cynk przyspiesza gojenie ran zewnętrznych. Działa leczniczo na owrzodzenia i choroby skórne. Podnosi odporność skóry na infekcje. Reguluje gospodarkę hormonalną oraz produkcję łoju wewnątrz skóry, dzięki czemu działa przeciwtrądzikowo. Ponadto poprawia wygląd i koloryt skóry, ma wpływ na proces jej regeneracji. Hamuje proces powstawania wolnych rodników.


 

  • KRZEM

JEST BARDZO ISTOTNY DLA KONDYCJI NASZEJ SKÓRY. UELASTYCZNIA JĄ, ZWIĘKSZA JEJ ZDOLNOŚĆ DO WCHŁANIANIA TLENU. OCZYSZCZA Z BRUDU I SUBSTANCJI TOKSYCZNYCH.
Pierwiastek ten uczestniczy w biosyntezie kolagenu, podstawowego składnika tkanki łącznej. Wzmacnia i uelastycznia ściany naczyń krwionośnych, zmniejsza przepuszczalność naczyń włosowatych, przyspiesza procesy gojenia, działa sebostatycznie.


 

  • OLEJEK Z DRZEWA HERBACIANEGO

JEST NATURALNYM ANTYSEPTYKIEM I ŚRODKIEM DEZYNFEKUJĄCYM, KTÓRY DZIAŁA NA BAKTERIE, GRZYBY I WIRUSY.
Zabezpiecza skórę przed infekcjami, działa przeciwalergicznie i immunostymulująco. Badania mikrobiologiczne wykazały, że olejek z drzewa herbacianego niszczy wiele bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych. Ze względu na swoje właściwości olejek z drzewa herbacianego znalazł szerokie zastosowanie w dermatologii, szczególnie w leczeniu grzybic i trądziku. Często stosuje się go w leczeniu grzybicy stóp. Stosowany regularnie, zapobiega nawrotom grzybicy i likwiduje nieprzyjemny zapach przy nadmiernej potliwości stóp. Łatwo przenika przez skórę i działa bakteriobójczo na bakterie beztlenowe wywołujące zmiany trądzikowe.


 

  • KWAS HIALURONOWY

JEST SUBSTANCJĄ, KTÓRA NATURALNIE WYSTĘPUJE W ORGANIZMIE CZŁOWIEKA W POSTACI SOLI SODOWEJ (HIALURONIANU SODU).
Podstawową funkcją kwasu hialuronowego jest wiązanie wody. Codziennie około 30 procent kwasu hialuronowego, obecnego w naturalny sposób w organizmie, ulega rozpadowi, a jego miejsce zajmują nowe cząsteczki kwasu. Wraz z wiekiem jego ilość stopniowo się zmniejsza. Jedna cząsteczka kwasu hialuronowego może związać aż 250 cząsteczek wody.


 

  • OCZAR WIRGILIJSKI

USZCZELNIA NACZYNIA KRWIONOŚNE I ZMNIEJSZA KRUCHOŚĆ KAPILAR, REGULUJE KRĄŻENIE PODSKÓRNE, DZIAŁA PRZECIWZAPALNIE, PRZECIWBAKTERYJNIE I PRZECIWKRWOTOCZNIE.
Przyspiesza gojenie się ran. Pomaga zlikwidować opuchliznę wywołaną przez stłuczenia, obrzęki i ukąszenia owadów. Zapobiega infekcjom oraz likwiduje negatywne skutki wpływu promieni UV. Oczar ma zastosowanie na miejscowe zapalenia skóry i błon śluzowych oraz niektóre egzemy i zmiany grzybicze skóry.


 

  • MLECZAN SODU

TO SÓL SODOWA KWASU L(+)MLEKOWEGO. MLECZAN SODU POSIADA SILNE WŁAŚCIWOŚCI HIGROSKOPIJNE I NAWILŻAJĄCE NASKÓREK.
Naturalnie występuje w naskórku, jest bowiem jedną ze składowych (ok. 12%) NMF (Natural Moisturizing Factor) - naturalnego czynnika nawilżającego skóry, który odpowiada za odpowiednie nawodnienie naskórka. Ma właściwości silnie nawilżające, antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwtrądzikowe oraz modyfikujące i stabilizujące poziom pH. Dzięki normalizowaniu procesów keratynizacji naskórka i działaniu antybakteryjnemu mleczan sodu jest świetnym środkiem przeciwtrądzikowym. Badania wykazały, że już w stężeniu 5% kwas mlekowy i jego sól sodowa (mleczan sodu) znacznie zmniejszają liczbę zaskórników, zmian zapalnych, a nawet cyst.


 

  • MOCZNIK

TWORZY SIĘ GO Z AMONIAKU I DWUTLENKU WĘGLA. JEST ZNANYM HUMEKTANTEM, A WIĘC SUBSTANCJĄ POCHŁANIAJĄCĄ WILGOĆ.
W kremach stosuje się go od roku 1943. Mocznik w stężeniu poniżej 10% silnie nawilża, w stężeniach powyżej 10% - zmiękcza skórę i zwiększa jej przepuszczalność, co umożliwia penetrację w głąb skóry innym składnikom aktywnym. Znany jest ze swoich działań przeciwbakteryjnych i przeciwświądowych. Jego aktywność przeciwzapalna pomaga w walce z trądzikiem. Wspomaga miejscowe leczenie rogowacenia mieszkowego, hiperkeratozy i egzemy.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl